Milla Talassalo, visuaalisen journalismin maisteriohjelman opiskelija Tampereelta, seurasi ja kuvasi Helsingin Luistelijoiden SM-juniori Jade Rautiaisen valmistautumista ja suorituksia Helsinki Trophy 2016 -kilpailussa. 

Taitoluistelu lajina on aina kiinnostanut Millaa, mutta kokemuksena kansainvälinen ISU-kilpailu oli hänelle aivan uusi. Hänestä oli kiinnostava nähdä, mitä paikan päällä tapahtuu. Reportaasiinsa hän halusi tuoda yhden ihmisen näkökulman ja näyttää kuvissa myös työn ja realismin, jonka puitteissa luistelija tavoittelee kilpasuorituksensa keveyden illuusiota. Häntä inspiroivat muun muassa kontrastit esityksen estetiikan ja jäähalliolosuhteiden sekä kilpailuasun säihkeen ja itse liikuntasuorituksen välillä.

Milla kuvasi Jadea kolmen päivän ajan: kuvissa Jade osallistuu kisaharjoituksiin perjantaina, suorittaa lyhytohjelmansa lauantaina ja vapaaohjelmansa sunnuntaina.

Ohessa muutamia kuvia Millan urheilukuvauksen harjoitustyöstä Helsinki Trophyssä.

Kiitos, Milla ja Jade.